Лазерна стоматология

Ние разполагаме с най-иновативния мултифункционален лазер “Lasotronix”.
Диодният лазер се използва за рязане, коагулация и регенерация чрез ИЗЦЯЛО БЕЗКРЪВНО ТРЕТИРАНЕ. Lasotronix можем да използваме за: гингивектомия, лазерно избелване, френулотомия, пародонтални терапии, deep gum depigmentation, локално третиране на афти и херпеси…

Какво е гингивектомия?

Гингивектомията е напълно безопасна стоматологична процедура, при която се изрязва част от венците в устата.

Напредъкът в лазерната технология прави лазерите много прецизни, позволява по-бързо заздравяване и каутеризация, поради топлината на лазера, както и по-малък риск от инфекции – в сравнение с стандартната гингивектомия със скалпел. 

Защо се прави гингивектомия?

Много често правя гингивектомия преди естетична процедура (бондинг, фасети) за да постигна баланс между бялата и червената естетика – което е ключов етап в постигането на красива усмивка. В най-общ смисъл под термина червена естетика се разбира цветът, формата и нивото на венеца около шийките на зъбите.

Лесно и прецизно мога да контурирам или да оформя венците и безопасно да отстраня излишъка от венечна тъкан, която може да бъде причина за венечна усмивка или да кара предните зъби да изглеждат различни по форма и размер

Също така чрез изрязването на част от венеца, се осигурява видимост и достъпност за пълно отстраняване на зъбен камък и цялостно изграждане на корените, създавайки благоприятна среда за лечение на венците и възстановяването на физиологичния гингивален контур.

Гингивектомията може да се използва за лечение на състояния като гингивит (възпаление на венците)

В същия ден след извършване на процедурата, венците са със сивкав оттенък, леко чувствителни и в рамките на 1 седмица напълно ще се възстановят. Благодарение на нежното и атравматично изрязване и кръвоспиращите възможности на лазера могат да се извършат различни манипулации на венците без кървене и оток.

Лазерно избелване

Ние работим с най-съвременно дентално оборудване, отговарящо на най-високите стандарти и изисквания.
Най-висока ефективност на избелване на зъбите, се получава при комбинираното избелване на зъбите (лазер и лампа). Ефектът е мигновен, до 8 нюанса по-бели зъби.
Процедурата се извършва в рамките на едно посещение (около един час). Този метод е предпочитан, тъй като е бързо и безболезнено решение за избелване на зъбите. Редуцирането на всички цветни храни и напитки в диетата, както и прекратяване на тютюнопушенето са задължителни условия за добрия резултат във времето.

Първата стъпка е важна