Видове зъбни коронки

Когато един зъб е умъртвен, има голяма стара пломба или в голяма степен е разрушен, е препоръчително поставянето на корона.
Короната заздравява и предпазва останалата зъбна структура, а също така придава естетика на вашите зъби, която ви позволява да се усмихвате свободно. В зависимост от материала от който са изработени, коронките могат да бъдат: циркониеви, керамични, металокерамични и фотополимерни.

Цирконий или керамика?

Циркониевите корони се изработват от циркониев диоксид и върху него се нанася специален порцелан. Цирконият служи за здрава основа на коронката, подобно на металното кепе при металокерамиката. Кепето от циркониев диоксид е изключително точно, тъй като се проектира и изрязва с помощта на компютър. Така те прилягат максимално добре към изпиленото зъбно пънче и съчетават точност, здравина, високи биологочни и естетични качества. Белият цвят на циркония допринася за перфектната естетика на керамиката.

Керамичните коронки също отговарят на всички естетични и функционални изисквания и се доближават максимално до качествата на естествените зъби.

Full mouth rehabilitation
  • Фасети и коронки от послойна керамика
  • Циркониеви мостове
  • Циркониева коронка върху имплант
After
Before

Първата стъпка е важна