Какво са фасети?

Фасетите са изключително тънки и могат да бъдат изработени от керамика, цирконий или фотополимер. Изработват се индивидуално и прилягат перфектно по повърхността на зъба и  след циментирането стават неразделна част от него.

Послойните керамични фасети са най-доброто естетично решение и притежават качества близки до характеристиките на натуралния емайл. Използват се, за да коригират отклонения в позицията на зъбите, потъмняване на зъба след кореново лечение, флуороза (петна по зъбите) или пък когато имате множество стари дефектни пломби по предните зъби. 

Фасети се използват и за да затворят разстояния между зъбите или да възстановят формата и размерите на зъбите. Поставянето им изисква съвсем минимално или никакво изпиляване на зъбния емайл на предната страна на зъбите (non-prep фасети).

After
Before
Veneers & Bonding
  • Керамични фасети на горна челюст
  • Бондинг на долен фронт
Ла Естела
Ла Естела Клиник
Фасети София
Ла Естела
Full mouth rehabilitation
  • Керамични фасети на горна челюст
  • Керамични фасети на долна челюст
After
Before
Фасети Ла Естела
футболист
футболист
Лидия Ситновска Станковска, ЛА Естела

Какви са стъпките?

При първото посещение ще сканираме дигитален отпечатък от челюстите и ще направим анализ на оклузията. Ще фотодокументираме усмивката и лицето, за да изработим DSD (дигитален дизайн на усмивката).

След седмица, ще имаме готов 3D проект на новата усмивка, който при второто посещение ще го пренесем в устата с пластмаса, за да можете да видите реално – как ще изглежда усмивката ви накрая и ще преценим дали това е крайният резултат, който търсите.

След одобрението, се подготвят тези зъби които имат нужда от това (отнема се по 0,2 – 0,5 мм от емайла) или въобще не се изпиляват (зъбите  с големи разстояния или малки по размер зъби) – non-prep фасети. Сканираме дигитален отпечатък отново и го изпращаме в зъботехническа лаборатория. След една седмица финалните фасети са готови.

Вие си тръгвате с красиви временни зъби, прототип на вашата бъдеща усмивка. 

На третото посещение е последната стъпка – прикрепване на фасетите към вашите естествени зъби. След циментирането, фасетите се полират докато станат абсолютно идеални, а усмивката Ви – ослепителна.

Първата стъпка е важна