Aко дете ти се довери, значи всеки може!

Децата са едни истински радари за това кой е добър и кой “не чак толкова.”

Те действат на едно неосъзнато, инстинктивно ниво.

И не могат да обяснят с думи защо е така, но техните изказвания са толкова истински… Точно затова обичаме малките същества!

Сигурни сме, че изборът на детски стоматолог зависи не само от възрастните, но е и въпрос на химия с малкия пациент.

Страх на детето

Страхът най-често се дължи на предишен негативен опит от посещение при стоматолог. В някои случаи причината за дентална фобия е страх от стоматолог в семейството (при родители или братя/сестри). Всъщност, децата, чиито родители имат страх от стоматолог, е по-вероятно също да го развият.
Важно е да знаете, че вие сте ролеви модел за детето си. Бъдете позитивни, подкрепящи и търпеливи с детето си. 

Информация

Децата се справят по-успешно, когато имат усещане за предсказуемост. Много по-вероятно е да са предразположени към денталната процедура, когато предварително знаят какво да очакват.
Родителите могат да помогнат, като опишат какво ще се случи, както и усещанията, които детето може да изпита (звуци/вкусове и др.).
Също така, много често първо демонстрираме процедурата върху родителя, така че детето да види какво ще се случи. Това е известно като метода „кажи-покажи-направи“.

Награда

Малките награди (стикери, играчки, диплома) оказват положително въздействие върху „смелото поведение“ и готовността на детето да сътрудничи. Затова, при мен всяко успешно посещение приключва с усмивка и награда.

Здравето на детските зъби зависи от родителите