Какво е бондинг

Какво представлява бондинг?

Бондинг е процедура, чиято цел е корекция на несъвършенства във формата, цвета и големината на зъбите при отчупване или разстояния между тях, с помоща на високоестетичен фотополимер.

Процедурата е с минимално изпиляване, а може коренно да променим усмивката ти. Голямо предимство е, че е по-евтин вариант от фасетите и най-често работата приключва в две посещения. 

За разлика от фасетите, бондингът изисква поддържка – почистване и полиране със специални гумички за блясък, на всеки 6 месеца.  Средно бондинга издържа 6-8 години.

Какви са стъпките?

При първото посещение ще сканираме дигитален отпечатък от челюстите и ще направим анализ на оклузията. Ще фотодокументираме усмивката и лицето, за да изработим DSD (дигитален дизайн на усмивката). 

След седмица, при второто посещение ще имаме готов 3D проект на новата усмивка.

При нужда, се премахват старите пломби, кариеси или въобще не се изпиляват (зъбите  с големи разстояния или малки по размер зъби).
Изолираме с кофердам и правим бондинга в същото посещение. 

В рамките на две посещения – вие ще се сдобиете с нова, холивудска усмивка.

Това е в случаите, при които искате да променим напълно усмивката ви (бондинг на цял фронт).

Другият вариант е когато имаме един счупен зъб или подмяна на стара пломба на преден зъб – тогава в рамките на едно посещение правим директен бондинг на един зъб и си тръгвате с нова усмивка!

Comments are closed.